+420 733 500 167 OBJEDNÁVKA po telefonu: Po - Ne 7 - 20

Přehoz na postel, který vás bude těšit i hřát

Přehozy na postel plní funkci estetickou i praktickou, pojďme si tedy vše detailně rozebrat.

přehoz přes postel

Mějte snadno a rychle ustláno na jižanský způsob

Pokud patříte mezi estéty, jistě oceníte, když bude vaše ložnice vypadat během pár vteřin urovnaně a celkový dojem nebude rušit neustlaná postel. Přehoz přes postel totiž snadno zakryje všechny nedokonalosti. Přetáhnete jej přes peřinu a ve vrchní části, kde se nacházejí polštáře, přehoz ohnete. Mohli byste samozřejmě schovat i polštáře, ale modernější variantou je, když polštáře na přehoz navazují. Z toho vyplývá, že je opravdu fajn, když pořídíte set přehozu a povlaků na polštáře, aby vám to krásně ladilo. V posledních letech je také velmi oblíbené, když postel doplníte i dalšími dekoračními polštářky, které jsou v jiné, často výraznější barvě, než je ložní prádlo. Nezapomeňte ale, že to nesmí působit přepláceně, nebo dokonce nevkusně, a tak je dobré kombinovat jednobarevné decentní ložní prádlo a přehoz s vícebarevnými polštářky, nebo naopak. Aby vám poté v noci polštářky nepřekážely, je dobré volit buď postel s úložným prostorem, nebo si pořiďte praktickou lavici, kterou umístíte před postel. Taková lavice slouží jednak jako úložná truhla, ale i jako místo pro pohodlné převlékaní i k odložení oblečení.

přehoz na postel

Přikrývka pro všechna roční období

Pokud pomineme estetické hledisko, nesmíme zapomenout na její hlavní funkci. Je to totiž doslova univerzální druh přikrývky. V létě za teplých nocí doporučujeme zcela vynechat běžné peřiny a tuto roli skvěle zastoupí lehký bavlněný přehoz, který je příjemný na dotek. Ten stejný kousek pak v zimě můžete použít i jako další přídavnou deku, když jsou noci chladnější a vám nestačí samotná přikrývka. Prošívané přehozy na postel jsou o dost hřejivější, ale na druhou stranu méně příjemné na dotek.

Nabídka přehozů na postel je opravdu široká a většina druhů je jak ve variantě na jednolůžko, tak i na manželské postele. Navíc může být takový přehoz přes postel docela multifunkčním doplňkem; zahřeje i jako deka při čtení oblíbené knihy nebo u sledování filmu, ale své uplatnění najde i v roli přehozu na křeslo či sedačku.

 béžový přehoz přes postel

V našem blogu o nábytku, inspiraci a tipech jsme dále napsali:

Zobrazit další blogové články