+420 733 500 167 OBJEDNÁVKA po telefonu: Po - Ne 7 - 20

Tip na dárek: krásné šálky s podšálky v sadě i samostatně

Porcelánové šálky s podšálky by neměly chybět v žádné rodině. Již v historii se setkáváme s prostřenými stoly, které zdobí krásný servis. Věřte, že si tak naši předkové zpříjemňovali chvíle u kávy a čaje. Zkuste to i vy. Nemusíte kupovat celý jídelní set, stačí vybavení na podávání kávy. Poradíme vám, jaký typ šálků byste si měli pořídit a představíme vám pár tipů z našeho bazaru. Právě zde je totiž seženete ihned a ještě ušetříte.

porcelánový šálek s podšálkem

Tradice šálků s podšálky sahá hluboko do historie

Pod pojmem šálek rozumíme menší variantu hrnku a slouží primárně k pití horkých nápojů. Z toho důvodu má šálek většinou jedno či dvě ouška. Velmi často je používán s malou miskou zvanou podšálek. Vzhled těchto hrnečků se liší lokalitou vzniku. Například v Orientu mívají tyto nádobky víčko. První šálky dovezené do Evropy byly z Japonska a neměly ouška. Materiál, z něhož jsou šálky vyráběny, je hlavně porcelán či keramika.

šálek na cappuccino s podšálkem

Vneste si domů punc dokonalosti s kávovými šálky s podšálky

Podávání kávy je pro někoho běžná rutina, pro jiného vzácný obřad, při němž relaxuje. V obou případech je na místě pořídit si set šálků s podšálky. Vydrží vám mnoho let, můžete s ním hostit návštěvy a budete mít dobrý pocit už jen z pouhého pohledu na něj. Mohou také sloužit jako stylová dekorace do vitrínky. Jistě vás vrátí zpět do časů, kdy jste trávili prázdniny u babičky, která vždy na víkend vytáhla památeční servis.

Pokud nemáte představu, jaké šálky koupit, rádi vám dáme pár tipů z našeho bazaru. Sada 6 porcelánových hrnečků s podšálkem Kutahya Franz Garry je inspirována tradicí a leskem dávných časů. Možná se budete divit, ale hodí se i do moderních interiérů. Stylově doplní a rozzáří modernu. Má elegantní motiv a navíc je z porcelánu.

Máte doma malou slečnu? Udělejte ji radost čajovým dýchánkem se sadou 6 porcelánových hrnků Efrasia ve výrazné růžové barvě. Můžete si doma vytvořit krásnou nedělní tradici, kdy ke snídani budete tuto sadu využívat.

Porcelánový servis v kanceláři? Proč ne

Porcelánové šálky s podšálky by neměly chybět ani ve vaší kanceláři. Jak jinak podávat kávu ve velkém stylu. Ideální pro tyto příležitosti je sada porcelánových šálků s podšálky Kutahya Stitched v jednoduché a nadčasové bílé barvě. Stane se vaším praktickým pomocníkem a nápaditou dekorací.

šálek s podšálkem

Autor článku: Petra Králová

V našem blogu o nábytku, inspiraci a tipech jsme dále napsali:

Zobrazit další blogové články