+420 733 500 167 OBJEDNÁVKA po telefonu: Po - Ne 7 - 20

Jakou vybrat nástěnku a tabuli do dětského pokoje

Vybavení dětského pokoje je velmi důležité, je dobré si dát v tomto případě opravdu záležet. Pokojíček je království dítěte, kam utíká před okolním světem, a kde tráví mnoho času. Ideální je jeho rozdělení na relaxační, studijní a kreativní část. V kreativní části by neměly chybět nástěnky a tabule do dětského pokoje. A právě jim bude dnešní článek věnován. Přejeme vám příjemné čtení a šťastnou ruku při výběru nástěnky dle vašich představ na našem bazaru.

Nástěnka

Kam správně umístit magnetické tabule a nástěnky v dětském pokoji?

Jak již bylo řečeno výše, tyto doplňky patří do tzv. kreativní zóny dětského pokoje. Tedy tam, kde si dítě hraje a tvoří. Tabule pevně umístěte na zeď v takové výšce, aby na ni dítě bez problémů dosáhlo, a to k jejímu hornímu okraji. Doporučujeme nemít pod tabulemi koberec. Přeci jen někdy fixa či křída spadnou z ruky a řešit skvrny na koberci je nepříjemné.

Tabule a nástěnky mohou být v pokoji staršího dítěte umístěny také nad psacím stolem. Je to velmi praktické. Student si sem může poznamenávat důležité úkoly či připevňovat zajímavé letáky. Do obsahu nástěnky byste neměli mluvit, samozřejmě v rámci možností. Dítě si ji vyzdobí samo tak, aby pro něj pohled na ni byl příjemný a radostný.

Magnetické tabule podpoří představivost dítěte

Jedním z nejoblíbenějších druhů tabulí jsou ty magnetické. Pro vaše nejmenší to bude skvělý dárek. Uspořádejte doma soutěž o nejkrásnější malbu. Například žlutá skleněná magnetická tabule Leitz Cosy je velice prostorná. Můžete na ni psát nebo za použití magnetek připevňovat výkresy. Díky své barvě působí v pokojíčku svěže a vesele.

Dalším naším tipem je magnetická tabule Styler Shabby S. Na našem e-shopu ji nabízíme za skvělou cenu a skladem. Hodí se nejen do dětského pokojíku, ale i do pracovny či kuchyně, kde si na ni můžete psát důležité vzkazy.

Tabule dětská

Nástěnky pro studenty

Starší děti ocení při studiu naučné nástěnky. Takovou je třeba nástěnka s mapou světa Bimago Orbis Terrarum. Pod plátnem se skrývá korek, a tak si můžete připínáčky vyznačit místa, která jste již navštívili, nebo které máte teprve v plánu. Je pěkná i nad postelí, kdy si za dlouhých večerů můžete vyprávět o světě. Na našem bazaru nabízíme i umělečtější verzi, a to nástěnku s mapou světa Bimago Wooden Mosaic pro vášnivé zeměpisce.

Magnetická tabule pro děti

Autor článku: Petra Králová

V našem blogu o nábytku, inspiraci a tipech jsme dále napsali:

Zobrazit další blogové články