+420 733 500 167 OBJEDNÁVKA po telefonu: Po - Ne 7 - 20

Milujeme venkovský styl bydlení. Vy taky? Jaký nábytek zvolit?

Návrat k přírodě a tradicím. To je venkovský styl bydlení. Zařizujete si byt či potřebujete změnu? Všemi deseti doporučujeme v bytovém designu právě tento směr. Bude se vám v něm příjemně a spokojeně bydlet. Možná se vám zařízení inspirované venkovem zdá nemoderní, opak je však pravdou. Nábytek a doplňky ve venkovském stylu jsou plně funkční a praktické. Poradíme vám, jak se doma cítit jako v bavlnce.

bydlení ve venkovském stylu

Typické rysy venkovského stylu bydlení

Interiéry laděné do venkovské atmosféry jsou vzdušné a krásně vypadající. Mají velmi blízko k rustikálnímu a anglickému venkovskému stylu. Typickým materiálem je zde dřevo. Většina nábytku je z masivu, který má k přírodě nejblíže. Dalším znakem je kámen. Nejčastěji se s ním setkáte v podobě obkladů na zdi. Z textilií převažuje bavlna a len s motivy květů a pruhů. Určitě nechybí ani dekorace, zvláště pak květiny ve váze a v kameninových květináčích. Co se týče barev, převažují tlumené barvy v pastelových odstínech. Najdete je na kobercích, potazích, možností je opravdu mnoho. Jeden tip za všechny, jutový béžový koberec POZANTI se v těchto interiérech bude skvěle vyjímat.

Velmi často tento styl bydlení najdeme na chatách a chalupách. Pro jeho vyznavače, kteří však chalupu nemají, není problém si v tomto duchu zařídit i panelákový byt. A jak na to? Máme pro vás několik tipů, jak si pomocí produktů na našem bazaru vytvoříte svůj vysněný venkov ve městě.

venkovský styl bydlení

Nápaditost, originalita a funkčnost. Milujeme venkovský styl bydlení

Začněme velkým jídelním stolem, místem, kde se schází celá rodina. Jídelní stůl La Forma Nack s ocelovým podnožím skvěle zapadne do venkovských a seversky laděných interiérů. Potěší i příznivce industriálního stylu bydlení. Stačí si k němu pořídit dřevěné židle se zeleným či růžovým polstrováním a vaše jídelna bude skvostná.

Důležité je i osvětlení, vsaďte na originalitu a pořiďte si závěsné svítidlo Moycor Dakar, dřevěné stropní závěsné svítidlo Demir nebo závěsné svítidlo z habrového dřeva Zikzak Camli 4lüNezapomeňte na kuchyňskou výbavu. I malý detail je důležitý. Dóza na sýr dřevěným podnosem a skleněným víkem Antic Line či váha s kalendářem Antic Line Balance Calendier jsou to pravou volbou.

Do ložnice si pusťte dřevo a nezapomeňte na kvalitní bavlněné povlečení s květinovými vzory. S výběrem vám pomůžeme v našem článku o povlečení. Celou místnost můžete pak ještě doladit stylovou hnědou komodou z mangového dřeva La Forma Geraldine. Hřejivou atmosféru vytvoří také venkovské dekorace. Rustikální atmosféru podtrhnete nástěnným věšákem HSM collection Oldie, kterého si všimne každá návštěva. A co do chodby? Navrhujeme variabilní pohovku Karup Design Poetry White/Beige.

venkovský interiér

V našem blogu o nábytku, inspiraci a tipech jsme dále napsali:

Zobrazit další blogové články