+420 733 500 167 OBJEDNÁVKA po telefonu: Po - Ne 7 - 20

Ten nejspolehlivější bílý budík, který vás nenechá zaspat. Už ho máte?

Patříte mezi ranní ptáčata, nebo se musíte každý den přesvědčovat, abyste vylezli z postele?

Bez budíku po ránu ani ránu?

Základem úspěšného dne je kvalitní, ničím nerušený spánek. Někteří šťastlivci mají budík snad zabudovaný v těle, protože se zkrátka proberou sami právě ve chvíli, kdy je třeba. Většina lidí se však na toto "kouzlo" spoléhat nemůže, a tak je budík nezbytným doplňkem na nočním stolku.

barevný budík

Analogový budík pro klasiky

Na trhu je stále dostatek klasických budíků, na které jsme zvyklí z dřívějších časů. I ty však za dlouhé roky prošly velkými obměnami a váš noční stolek může doplnit designový budík. Dřevěný budík Karlsson Innate potěší příznivce moderního i tradičního stylu. Bílý budík Karlsson Wake Up pak převzal retro rysy. Klasický budík je nutné natáhnout, nastavit čas zvonění a ráno můžete očekávat typický drnčivý zvuk, který ukončíte zamáčknutím. Tóny, které z něj vychází, jsou opravdu výrazné, a proto jsou vhodné pro ty největší spáče. Ručičky mají často fluorescenční barvu, a tak je čas vidět i za tmy. Jejich chod bývá nejčastěji na baterie. Nevýhodou se může pro hodně lidí zdát tikání, které je rušivé.

Bílý budík

Luxusní budíky s digitálním displejem

V posledních letech se do popředí dostaly elektrické budíky s číselným displejem. Takové budíky již nemají pouze základní funkci k probuzení, slouží jako kalendář, rádio, teploměr, světlo. Napájení mají buď přes baterie nebo do sítě, přes USB port. U těchto budíků zapomeňte na nepříjemný zvuk, budit vás může vaše oblíbená písnička nebo rádio, nastavení hlasitosti je samozřejmostí. Navíc budíky v noci nesvítí a vás tak neruší žádné světlo; čas totiž ukážou, až když zatleskáte nebo na ně poklepete a po pár vteřinách se opět displej vypne. A právě v takové fázi, kdy neukazují čas, vypadají velmi nenápadně. Někdy byste možná ani nepoznali, že jde o budík. Příkladem je Modrý LED budík Gingko Gravity Cube, který bude skvělým designovým doplňkem.

Designový budík

V našem blogu o nábytku, inspiraci a tipech jsme dále napsali:

Zobrazit další blogové články