+420 733 500 167 OBJEDNÁVKA po telefonu: Po - Ne 7 - 20

Velké zrcadlo opticky zvětší jakýkoli interiér

Zrcadla jsou nezbytným bytovým doplňkem, a hlavně praktickým pomocníkem. V tomto článku bychom se však chtěli zaměřit spíše na jejich kouzelnou moc.  Ano, čtete správně. Mají totiž obdivuhodnou vlastnost zvětšovat opticky interiér. Takže pokud se trápíte s malou místností, která je navíc tmavá, řešením je chytré umístění zrcadla. Jak? To vám níže rádi poradíme, a navíc pro vás máme pár tipů na luxusní kousky, které u vás doma nesmí chybět.

velké dřevěné zrcadlo

Kam umístit zrcadlo, aby vám opticky zvětšilo interiér?

Tato přidaná hodnota zrcadel je známa po staletí. Již staří Egypťané používaly odrazy světla, aby vnesli světlo do podzemních a temných místností. Stačí si jen pohrát s umístěným tohoto doplňku na zeď. Může totiž chytře odrážet denní světlo z oken, lustru či lampy. U menších místností se doporučuje jej pověsit naproti oknu, místnost se vám opravdu opticky zvětší. Pozor však na to, aby se v zrcadle odrážel otevřený prostor a ne kus nábytku. Náš tip je vymalovat tři stěny světlou bledší barvou a jednu z kratších stěn tmavou. Na tu pak umístěte nástěnné velké zrcadlo. A světe div se, pokoj se promění k nepoznání. Někdo místo velkého zrcadla umístí na stěnu více zrcadel různých tvarů a velikostí, vytvoříte tak naprosto originální dekoraci. V tomto případě můžete použít sadu 3 zrcadel PT LIVING Out of Balance z našeho bazaru.

Velké zrcadlo v ozdobném rámu dodá punc luxusu

Velká zrcadla se také umísťují do chodeb, abychom se při odchodu z domu zkontrolovali od hlavy až k patě. Platí zde jednoduché pravidlo. Pokud je zrcadlo na koncích chodby, prostor se prodlouží. Pokud je však umístěno po stranách, místnost se bude zdát širší. Dnes jsou oblíbená především zrcadla v ozdobných rámech, která vzbuzují pocit luxusu. Například bílé nástěnné zrcadlo v dekorativním rámu 51x141 cm – LUNEL je pro chodby a ložnice to pravé. Ano, s těmito kousky se setkáváme většinou i v ložnici. Pozor ale, zde by nemělo být umístěno naproti posteli, aby vás jeho odraz nerušil při usínání. Dalším naším tipem je stylové nástěnné zrcadlo Styler Lustro Lahti.

zrcadlo v rámu

Kulatá zrcadla do koupelen a obývacích pokojů

Hitem jsou také kulatá zrcadla s bohatými rámy pověšená nad komodou. Jedná se o poutavý doplněk do obývacího pokoje. Pokud vedle něj umístíte nástěnné lampičky, získáte hned více světla. Co říkáte na nástěnné zrcadlo v železném rámu Mauro Ferretti Glam Lamin?

Stejně tak se menší zrcadla dávají do koupelen, většinou nad umyvadlo. Je to čistě z praktického hlediska, aby neodráželi množství ručníků a hygienických potřeb, co v koupelně obvykle máme. Právě sem doporučujeme moderní nástěnné zrcadlo WOOOD Lauren v kovovém rámu.

velké zrcadlo

Inspirujte se dalšími velkými zrcadly na stěnu z našeho bazaru

UKÁZAT AKTUÁLNÍ NABÍDKU VELKÝCH ZRCADEL NA ZEĎ

V našem blogu o nábytku, inspiraci a tipech jsme dále napsali:

Zobrazit další blogové články