+420 733 500 167 OBJEDNÁVKA po telefonu: Po - Ne 7 - 20

Němý sluha? Ideální pomocník do domácnosti

Toužili jste mít doma sluhu, který beze slov a potichu uskladní vaše oblečení? Bojujete často s rozházeným oblečením po podlaze či na různých místech v bytě? Vše za vás vyřeší němý sluha, kterého oceníte jako skvělého pomocníka. Bude stát tiše všude tam, kam jej umístíte. Bez obav na něho můžete pověsit oblečení, aby vám vydrželo nezmačkané a čisté. Pojďme se blíže podívat, jak tento bytový doplněk nejlépe využít.

němý sluha bílý

Němý sluha - jeho původ a využití

Tento praktický pomocník do domácnosti má bohatou historii. Jeho tvar a vzhled se měnil, ale jedno zůstávalo společné. A to účel, ke kterému sloužil, tedy jako stojan na odkládání šatstva. Svůj název prý dostal podle sluhů, kteří stáli mlčky u dveří a brali kabáty hostům.

Němý sluha se většinou skládá z hlavního ramínka na pověšení saka a košile, druhého ramínka na přehození kalhot a někdy mívá i další příčky na doplňky. Ideální je ho postavit tam, kde se nejčastěji převlékáte. Tedy do ložnice, předsíně či šatny. Můžete ho dát i do dětského pokojíčku. Větší děti potěší, že nemusí skládat vše hned do skříně. Co se týče materiálu, nejčastěji je vyroben z kovu či dřeva. Kov se hodí spíše do industriálních a moderních interiérů, dřevo zase do venkovského a severského stylu.

Němého sluhu ocení snad každý. Hlavně hospodyňky, jejichž manžel si neustále odkládá oblečení na jídelní židle a děti na podlahu pokoje. Pro muže, kteří musí nosit denně do práce sako a košili, je to skvělé řešení. Jednoduše vše na sluhu pověsí, aby se nic nezmačkalo a nezašpinilo. A oblečení je další den ihned po ruce.

němý sluha bazar

Němý sluha levně na našem bazaru

Nejprve něco pro pány. Stylový tmavě hnědý němý sluha Domopak Living, který je sám o sobě originální bytový doplněk. Využijete ho ve všech místnostech. Věřte, že udělá dojem na každého. Samozřejmě tu máme pěkný kousek i pro dámy, a to bílý dřevěný němý sluha na oblečení či osušky. Díky kolečkům jej snadno přemístíte dle potřeby. A kdo má rád minimalismus, určitě si oblíbí němého sluhu Premier Housewares Valet z kovu. Jeho jednoduché linie působí čistě a jemně.

němý sluha dřevo

Autor článku: Petra Králová

V našem blogu o nábytku, inspiraci a tipech jsme dále napsali:

Zobrazit další blogové články