+420 733 500 167 OBJEDNÁVKA po telefonu: Po - Ne 7 - 20

Neříká se chaise longue, ale lenoška. Ta se hezky vyslovuje a ještě líp se na ní odpočívá.

Pokud hledáte originální solitérní nábytek, pak upřete svou pozornost na chaise longue, u nás nazývanou lenoška. Tento stylový doplněk do bytu nenechá nikoho na pochybách, že máte vkus. I z fádního interiéru dokáže udělat skvostný prostor. Navíc se na lenošce krásně odpočívá a relaxuje. Může být součástí hal, obývacích pokojů i ložnic. Neexistuje důvod, proč si ji nepořídit. Pojďte se spolu s námi seznámit s tímto druhem nábytku, který má opravdu bohatou historii.

moderní levná lenoška

Chaise longue neboli lenoška z francouzského zámku k vám do bytu

Možná vám pojem chaise longue (čtěte šéz long) přijde moc vzdálený, noblesní. Tento francouzský název znamená v překladu „dlouhá lavice“. Nemusíte se ho však bát, skrývá se pod ním nám dobře známá lenoška. Zjednodušeně lze říci, že lenoška patří mezi sedací nábytek pro 1 až dvě osoby a má prodloužený sedák a opěradlo.

Její minulost je velmi pestrá, proto má přidanou hodnotu. První obrázky tohoto nábytku pocházejí již z antického Říma. Svůj věhlas ale získala až v 18. století ve Francii, kde tvořila nezbytný solitér v rokokových interiérech zámků a paláců. Ocenily ji hlavně dámy, které se do ní mohly pohodlně usadit i navzdory dlouhým širokým sukním. Během času zažila chaise longue střídavě období, kdy byla zapomenutá či naopak velmi oblíbená. V současné době si ji do bytu pořizuje stále více lidí a doporučují ji i bytoví designéři.

Ve dvacátém století se zhotovení lenošky začalo postupně měnit do ergonomických tvarů, aby nám přineslo vyšší pocit pohodlí a bylo zdravé pro naše tělo. Dnes se s lenoškou můžeme setkat v různých podobách, nejčastěji má kovovou či dřevěnou konstrukci a polstrované tělo.

luxusní lenoška

Stylové lenošky z našeho bazaru

I náš e-shop drží krok s módou a máme pro vás nádherné kousky za rozumné ceny. Zeleno šedou lenošku s úložným prostorem PESSAC bude obdivovat každá vaše návštěva. Je multifunkční, pohodlná a moderní. Navíc nabízí dostatek prostoru pro uložení polštářků a dek. Chaise longue lze použít i do dětských pokojů, slečny jistě ocení růžovou lenošku s úložným prostorem MERI. Tato skvostná lenoška obsahuje navíc tři pohodlné polštářky. Opěrka je sklápěcí, takže poslouží i jako lůžko pro příležitostné přespání.

A pokud jste si přáli spíše křeslo, můžete zvolit kompromis v podobě modrošedého čalouněného rozkládacího křesla ABERDEEN, které se hodí do moderních interiérů. Na našem bazaru najdete i mnoho stylových křesel s podnožkami, což jsou vlastně takové rozkládací lenošky.

lenoška od bazar ms

V našem blogu o nábytku, inspiraci a tipech jsme dále napsali:

Zobrazit další blogové články