+420 733 500 167 OBJEDNÁVKA po telefonu: Po - Ne 7 - 20

Pohovky a gauče na každodenní spaní. Existují takové?

Nároky na pohovky rostou; zatímco dříve sloužily především k posezení kolem konferenčního stolku, dnes často slouží gauč na každodenní spaní.

šedá pohovka na spaní

S důrazem na kvalitu

Kvalitní a zdravý spánek je základem úspěšného dne a dlouhodobé nevhodné ležení se může podepsat na zdraví i psychice. Bolavá záda a nevyspalost tak mohou být pouhým začátkem závažnějších potíží. Pokud tedy plánujete pořízení pohovky pro každodenní spaní, nepodceňte její výběr. Úplně ideální je možnost osobního vyzkoušení na prodejně, protože každému vyhovuje jiná tvrdost a tuhost matrace, v tomto případě spíše sedáků. Takovou zlatou střední cestou, co se týče tvrdosti, jsou pohovky značky Bobochic Paris. Spíše tvrdší ležení nabízí Rozkládací pohovka Balcab Home. Při výběru se nezapomeňte informovat na velikost spací plochy, ta často bývá třeba jen 190 cm oproti dvoumetrovým matracím v posteli a pro vyšší postavy může být nabídka užší. Existují i rozkládací křesla pro jednu osobu, takovým příkladem je modrošedé křeslo Aberdeen, které plní funkci křesla, lenošky i postele.

pohovka pro každodenní spaní

Variabilní pohovky do startovacích bytů

Skvělou volbou pro menší prostory nebo startovací byty pro mladé jsou variabilní pohovky značky Karup, které mají dřevěnou konstrukci, na ní je matrace a tento designový kousek poslouží během dne jako sedačka či lenoška pro posezení u knihy nebo filmu, v noci pak jako pohovka na každodenní spaní.

Doplňte pohovku o matraci

Dalším řešením je pořízení kvalitní matrace, kterou položíte na pohovku a tím odpadne starost se sháněním sedačky v požadované tvrdosti sedáků. Toto je opravdu rozumná varianta, která vám dopřeje zdravý spánek. V tomto případě si ale nezapomeňte nejprve odpovědět na otázku, zda budete vědět, kam matraci přes den uschovat.

Gauč na každodenní spaní

Autor článku: Tereza Stará

V našem blogu o nábytku, inspiraci a tipech jsme dále napsali:

Zobrazit další blogové články