+420 733 500 167 OBJEDNÁVKA po telefonu: Po - Ne 7 - 20

Tipy na rozkládací jídelní stoly

Jídelní stoly mají v domácnostech důležité místo, protože se u nich odehrává mnoho činností. Kromě svého hlavního účelu plní i další funkce. Vedou se tu rodinné debaty, hrají hry, píšou domácí úkoly, někdy se tu i vaří. Právě proto je výběr jídelního stolu opravdu důležitý a měli byste si na něm dát záležet. V mnoha bytech je problém s malým prostorem, ani zde by však tento kus nábytku neměl chybět. Naštěstí jsou na trhu rozkládací jídelní stoly, které nezabírají tolik místa a u některých typů se jedná opravdu o malé rozměry před rozložením a po jeho úplném rozložení získáte opravdu velký kus jídelní plochy. U nich pak můžete hostit celou rodinu a přátele. Nevíte si rady? Naše stránky vám s výběrem pomohou, ať už v podrobném článku, kde naleznete všechny rady jak vybrat jídelní stůl a to včetně těch rozkládacích, nebo se podívejte na náš přehled těchto typů stolů.

Rozkládací jídelní stůl masiv

Kam s jídelním rozkládacím stolem, aby v bytě udělal parádu?

Nejprve je třeba si uvědomit, do jaké místnosti ho umístíte. U menších bytů, kde není jídelna, bývá stůl v obývacím pokoji nebo kuchyni. Jídelní prostor je lepší od kuchyně oddělit, abyste se při jídle nedívali na špinavé nádobí. Doporučujeme použít dekorace, květiny, bar či nějaký vyšší kus nábytku. Pokud jej umístíte ke stěně, ubíráte tak místo nejednomu strávníkovi. Někdy je to však nevyhnutelné. Pamatujte, že každý by měl mít u stolu alespoň 60 cm místa, aby se pohodlně vešel. Stůl také vybírejte podle počtu osob v domácnosti, plus dvě místa navíc pro případné návštěvy. Podrobné informace o velikosti stolu a počtu strávníků najdete v tomto článku.

Na co si dát při výběru rozkládacího stolu pozor

Při výběru rozkládacího jídelní stolu myslete na desky, které slouží pro jeho rozložení. Ne vždy je možné s ohledem na konstrukci stolu desku schovat pod hlavní stolovou desku a je nutné najít v domácnosti místo, kam desku uklidíte po dobu, kdy nebude stůl rozložený. K takovým místům slouží vestavěná skříň, zásuvky pod postelí nebo i sklepní či půdní prostory či garáž. Při občasném používání rozkládacího stolu budete též řešit problém, kam umístit jídelní židle, které využíváte jen někdy.

Většina rozkládacích stolů má v dnešní době již kvalitní tiché kování, se kterým snadno stůl rozložíte. Při výběru rozkládacího jídelního stolu vybírejte takový, který má před i po rozložení možnost zaaretovat desky k sobě, tak aby nedocházelo při používání k jejich posunu a vzniku nežádoucí mezírky v ploše stolu. Aretace je velmi šikovná věc. Dále doporučujeme si při koupi stolu vyzkoušet stůl rozložit a zároveň otestovat jeho stabilitu v rozloženém stavu. Už jsme se setkali s tím, že pevnost stolu byla již na hraně únosnosti - různě se viklal nebo měl snahu se převrátit.

Rozkládací jídelní stůl

Výhody nákupu jídelních stolů na našem e-shopu
Všechny jídelní stoly máme skladem
Stoly do kuchyně jsou pro vás připraveny k rychlé expedici
Odborně smontováno
Stoly vám dodáme již sestavené, takže ušetříte čas (a své nervy)
Originální designové kousky levně
Nabízíme unikátní jídelní stoly do kuchyně za rozumnou cenu

Tipy na jídelní rozkládací stůl od nás pro vás

Móda posledních let fandí čistému a světlému bytovému designu. Styly jako provence či nordic váš byt prosvětlí a opticky zvětší. Vsaďte tedy na bílou či přírodní barvu jídelního stolu. V prvním případě, stůl značky Kave Home, potěší vaši širší rodinu i kamarády. Dá se rozložit do délky 160 i 200 cm a věřte nám, oslavy se stanou vaší oblíbenou činností.

Jídelní stůl rozkládací bílý

Preferujete dekor dřeva? Pak se vám určitě zalíbí jídelní stůl Actona Northwood z dubového dřeva nebo rozkládací stůl Unique Furniture Rho. Tento kousek můžete bez obav kombinovat s bílým i černým nábytkem, doporučujeme ale vše sladit stejnou barvou na dekoracích. Aby stůl nepůsobil fádně, ozdobte ho stylovou vázou s čerstvými květinami či mísou s ovocem. Jak velký stůl pořídit, když chcete využívat dekorace na stole, naleznete v našem článku.

Mnoho našich zákazníků si oblíbilo kulaté rozkládací stoly. Není divu, při stolování jsou si všichni rovni. Na našem e-shopu nabízíme skvostný stůl Windsor & Co Sofas Bodil, který se dá nastavit na tři různé velikosti. Nemusíte mít obavy, rozkládací mechanismus je pevný a snadný, jedním tahem tedy vykouzlíte krásný oválný stůl. Ještě dát kolem židle různých tvarů a barev a originální prostor je vytvořen. V obdélníkovém provedení by vás mohl zaujmout stůl House Nordic Copenhagen s bílou deskou a černými nohami.

 

Výběrem jídelního stolu podle tvaru, pevnosti a uložení desky pro rozložení to zdaleka nekončí - tak, abyste měli před nákupem 100% informací a na jejich základě se rozhodovali, doporučujeme pokračovat ve čtení dalších článků o stolech, židlích a stoličkách, kde se dozvíte vše potřebné ještě před samotným nákupem. 

Ostatní články o jídelních stolech, které vám pomůžou s výběrem

Výše uvedené informace by vám měly stačit ke správnému výběru jídelního stolu. V případě dalších dotazů se na nás můžete obrátit dole v chatu :-)

Pokud je vám vše jasné, utíkejte vybírat!

 
Autor článku: Michal Starý
 Michal Starý
 

Zobrazit další blogové články

Nábytek za outletové ceny_blog2