+420 733 500 167 OBJEDNÁVKA po telefonu: Po - Ne 7 - 20

Bílé jídelní stoly do kuchyně - poradíme s výběrem

Jídelní stoly v bílé barvě. V minulých dobách nebyla tato barva moc využívaná, dnes je tomu naopak. Bílý nábytek prosvětlí a provzdušní místnost. Typický je pro dnes tak oblíbený severský a nordic styl. Vzbuzuje pozitivní emoce a v kombinaci s barevnými doplňky vytvoříte dechberoucí interiér. Dnes se zaměříme na prostor kuchyně a jídelny, kam jídelní stoly patří. Doporučíme vám pár tipů, jak si vnést domů závan severské atmosféry. Ta totiž na našem bazaru nesmí chybět. Všechny styly bydlení si můžete prohlédnout v našem jednoduchém přehledu.

kuchyňský stůl bílý

Jaký bílý stůl zvolit, aby ladil s interiérem?

V první řadě je třeba si uvědomit, kolik máte v místnosti prostoru. Pro malé byty doporučujeme bílý jídelní stůl Bonami Essentials Vojens. Tento stůl ve skandinávském stylu lehce zkombinujete s ostatním nábytkem díky čistým liniím a decentním barvám. Bez problémů ho lze umístit do rohu kuchyně. Pokud byste si chtěli interiér oživit, doporučujeme k tomuto bílému stolu zakoupit odlišné jídelní židle, přičemž každá bude mít jinou barvu a tvar. Nebo můžete zvolit židle bílé a ještě více podtrhnout čistotu interiéru.

Naopak v případě velkého místa neváhejte a popřemýšlejte nad delším stolem, abyste mohli hostit rodinu a přátele. Na našem e-shopu nabízíme bílý jídelní stůl Kave Home Arya s kovovým podnožím. Na tak velké ploše se bude vyjímat originální dekorace, jako například barevná váza s vonnou svíčkou. Chytrým řešením jsou poté rozkládací stoly. U nás nabízíme bílý jídelní stůl Kave Home Oakland.

Zvažte také, zda bude mít stůl nohy v dekoru dřeva či z kovu. Kovové černé nohy si vyberte v případě, že ostatní nábytek v pokoji je taktéž kovový. To samé platí i o dřevu. K setu jídelního stolu a 4 židlí se bude skvěle hodit dřevěný příborník či komoda. Nabídku komod naleznete v minulém článku.

Povrchová úprava bílého stolu

Při nákupu bílého nábytku, ať už je to stůl, židle nebo komoda, dbejte na důkladný výběr kvality povrchové úpravy. U nábytku v bílé barvě se totiž můžete setkat s různými kvalitami povrchu. Od obyčejného hrubého, v základním provedení dvouvrstvého laku, až po vymazlený hladký povrch, na kterém nezůstávají čmouhy. Druhý zmíněný povrch je velmi dobře čistitelný, což se o tom prvním hrubém obyčejném nedá říct. U něj je naopak velké riziko, že ho umažete již pouhým úchopem ruky. Pro rychlé zhodnocení kvality povrchu je, když si položíte otázku, co by se stalo, kdyby se na vybraný kus vylilo například červené víno. Zvládne to povrchová úprava a nenasákne se to víno do barvy? Nezůstane tam flek, který už nepůjde vyčistit? Toto je myslím dobrý ukazatel kvality bílé povrchové úpravy.

Z naší dlouholeté zkušenosti není vhodné, aby byl stůl nebo jiný nábytek, který má bílou povrchovou úpravu, vyroben z borovice, jelikož toto dřevo obsahuje hodně pryskyřice a může docházet k jejímu prostupu skrz bílou povrchovou úpravu a ke žloutnutí některých míst nebo dokonce ke žloutnutí celé plochy. Toto pravidlo platí až na jednu výjimku, kdy povrchová úprava může na základě speciálních laků dosahovat takové kvality, že zabrání prostupu pryskyřice. Vždy se ptejte prodejce nebo výrobce.

Výhody nákupu jídelních stolů na našem e-shopu
Všechny jídelní stoly máme skladem
Stoly do kuchyně jsou pro vás připraveny k rychlé expedici
Odborně smontováno
Stoly vám dodáme již sestavené, takže ušetříte čas (a své nervy)
Originální designové kousky levně
Nabízíme unikátní jídelní stoly do kuchyně za rozumnou cenu

bílý jídelní stůl

Bílý jídelní stůl do rustikální kuchyně? Žádný problém!

Již výše zmíněný jídelní set vás jistě nadchne. Hodí se jak do severských, tak do rustikálních interiérů. Můžete jej využít i v eklektickém stylu, pokud místnost doplníte nábytkem v jiných barvách a stylech. Jelikož je bílá barva považována za základní, je třeba místnost rozsvítit ostatními barvami. Nebojte se na zeď pověsit abstraktní obraz. Ani barevné křeslo v rohu nebude od věci. K doplnění interiéru můžete též použít barevnou lampu. Dokonce i barevné dekorace na stole vám dokážou interiér rozzářit. Abyste zvolili dostatečně velký stůl s ohledem na použití dekorací, mrkněte do našeho článku Jak správně vybrat stůl.

Jídelní stůl bílý lesk

Výběrem jídelního stolu podle barvy to zdaleka nekončí - tak, abyste měli před nákupem 100% informací a na jejich základě se rozhodovali, doporučujeme pokračovat ve čtení dalších článků o stolech, židlích a stoličkách, kde se dozvíte vše potřebné ještě před samotným nákupem. 

Ostatní články o jídelních stolech, které vám pomůžou s výběrem

Výše uvedené informace by vám měly stačit ke správnému výběru jídelního stolu. V případě dalších dotazů se na nás můžete obrátit dole v chatu :-)

Pokud je vám vše jasné, utíkejte vybírat!

 
Autor článku: Michal Starý
 Michal Starý
 

Zobrazit další blogové články

Nábytek za outletové ceny_blog2